Wat is belangrijker van je klant houden of dat de klant van jou houdt?

love-349631_1280

Houden van

Eens in de zoveel tijd heb je een collega die je een zeer interessante vraag stelt, zo eentje die je weken bezig houdt. Ik heb heb sindsdien vele malen aan collega’s, vrienden en bekenden gesteld. Een vraag die je echt inzicht geeft in hoe mensen denken.

Wat is die vraag dan?

Wat is belangrijker van je klant houden of dat de klant van jou houdt?

Het antwoord lag voor mij voor de hand. Persoonlijk denk dat je altijd vanuit je hart moet werken en dat het dus belangrijker is dat je echt oprecht van je klant houdt. Dit is echter voor veel mensen nog niet zo evident. Ik kreeg opmerkingen zoals dat dat best een egoïstische instelling is, en dat je er alles aan moet doen om de klant van jou te laten houden. Of dat het uiteindelijke doel is dat de klant van jou houdt en dat dat dus belangrijker is.

Genoeg reden om de vraag meerdere malen te stellen. De vraag zelf gaf mij goed inzicht in hoe mensen denken en heeft er ook voor gezorgd dat ik makkelijker kan schakelen met de mensen die er anders over denken. Dat alleen al is winst op zich.

Er waren ook collega’s die meteen hetzelfde antwoord als ik gaven en die ook zeiden dat houden van ook nee zeggen is tegen de ander of advies geven dat deze klant ergens anders beter terecht kan of ervoor zorgt dat je op een andere manier met klanten omgaat.

Wat ook het beste antwoord is, voor mij is echt werken vanuit passie voor de klant de enige manier. Wanneer je als organisatie er alles aan doet om de klant van je te laten houden, verlies je op den duur authenticiteit. Ik ben ervan overtuigd dat als je van de ander houdt altijd dat doet wat het beste is voor diegene.

Weet jij waarom je werkt? Omdat je van je klant houdt of omdat je wil dat de klanten van jou houden?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Advertentie

Over Profit-Marketing
Brigitte de Leeuw is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en directeur van Profit-Marketing in Tilburg. Profit-Marketing is het bedrijf dat winst maakt voor uw onderneming door marketing en cross-channelmanagement. Zij heeft klanten als ING en Rabobank, maar werkt ook veel voor het MKB. De belangrijkste aandachtsgebieden van Brigitte de Leeuw zijn: Interim-management, marketing, communicatie, innovatie, designthinking, social media, coaching en trainingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: