De aanbiedingen van energieleveranciers, dat kan toch anders!

De aanbiedingen

Ik krijg ze elke dag om mijn oren, overstap aanbiedingen van energieleveranciers. De een met een nog mooiere tablet of barbecue dan de andere. Ik vraag me serieus af wat dat nu oplevert. Er is een vaste klantengroep die elk jaar hopt van de ene aanbieding naar de andere. Ik heb zelfs begrepen dat gemiddeld 25% standaard uitstroom van het klantenbestand heel normaal is. Van de groep die je binnenhaalt is de loyaliteit natuurlijk nog veel lager. Ik ben niet die hopper, al was het maar omdat ik gebonden ben aan stadsverwarming en die krijg ik niet in die “mooie” aanbiedingen.

Zonnepanelen

Afbeelding

Nu wil ik al jaren zonnepanelen. Nog steeds een te grote investering voor ons, ik krijg het ook zomaar niet gefinancierd. Elke keer denk ik weer, als nu een energieaanbieder mijn zonnepanelen financiert en daarmee klantenbinding voor een jaar of 5-10 afdwingt dan snijdt het mes volgens mij aan 2 kanten. Heel veel nieuwe klanten, en geen loze investeringen meer. Een duurzame klantrelatie en een duurzame investering gaan hand in hand.  Energieleveranciers hoeven het niet eens zelf te doen, er zijn volgens mij genoeg partijen zoals bijvoorbeeld de Lage Landen die zo’n samenwerking graag aangaan.

Winst voor de klant, winst voor de onderneming en winst voor een duurzaam Nederland. Ik vraag me serieus af waarom dit niet gebeurt. Weet iemand toevallig waarom?

Advertentie

Over Profit-Marketing
Brigitte de Leeuw is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en directeur van Profit-Marketing in Tilburg. Profit-Marketing is het bedrijf dat winst maakt voor uw onderneming door marketing en cross-channelmanagement. Zij heeft klanten als ING en Rabobank, maar werkt ook veel voor het MKB. De belangrijkste aandachtsgebieden van Brigitte de Leeuw zijn: Interim-management, marketing, communicatie, innovatie, designthinking, social media, coaching en trainingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: