Kids in Bizz

Al enige tijd begeleid ik de kinderen bij een speciaal project van Kids in Bizz.

Alle bedrijfjes hebben eigen flyers gemaakt, hieronder een voorbeeld.

Ook maakten ze zelf een persbericht

 

PERSBERICHT

Tilburg, 25 januari 2012 – Leerlingen van de basisscholen de Sporckt en Helen Parkhurst organiseren op vrijdag 17 februari een markt. De markt vindt plaats op de Sporckt van 11.45 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 15.30 uur op de Helen Parkhurst. De leerlingen van de betreffende scholen organiseerden deze markten zelf, in het kader van het project Kids in Bizz.

 

Kids in Bizz is een project voor leerlingen uit groep 6/7/8 waarin ze leren een bedrijf op te richten. De leerlingen worden begeleid door hun leraren en Brigitte de Leeuw van Profit-Marketing. Zij leren de kinderen over het ondernemerschap: inkoop, verkoop, marketing en communicatie. ‘Het is belangrijk om kinderen al vroeg in contact te brengen met ondernemerschap. We hopen met kinderen enthousiast te krijgen voor “het ondernemen”. Van het inkopen van producten, tot de verkoop daarvan, het bedenken van een strategie, reclame maken én natuurlijk het plezier dat zij daaraan beleven’, aldus Pim van den Akker van basisschool de Sporckt.

 

Opbrengst naar goed doel

De leerlingen van de Sporckt en de Helen Parkhurst schenken de opbrengst van de markt aan een goed doel: Unicef. Pannenkoekenrestaurant Spek&Stroop helpt de leerlingen met het ondernemerschap. Zij hebben de leerlingen laten zien wat er nodig is om een bedrijf te starten en ook leveren zij producten voor de markt. De leerlingen kochten de andere producten bij Fair Trade Original. Fair Trade Original importeert voor de wereldwinkels en biedt bedrijven in Azië, Afrika en Zuid-Amerika eerlijke handelsvoorwaarden. Op de markt verkopen de leerlingen van pannenkoekenwraps  en muffins tot stressballen en sleutelhangers. Spek&Stroop helpt het bedrijf verder, door van 1 maart tot 1 juni  een Fair Trade Pannenkoek te verkopen. www.spekstroop.nl. Een gedeelte van het geld gaat naar het project Kids in Bizz.

Meer informatie

Zorg dat u de markt op de Sporckt en op de Helen Parkhurst niet mist. Wilt u meer informatie over de producten, tijden en locatie? Kijk dan op www.kids-in-bizz.webs.com. Meer informatie over het project Jong Ondernemen? Kijk dan op http://www.jongondernemen.nl.

 

 

 

Advertentie

Over Profit-Marketing
Brigitte de Leeuw is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en directeur van Profit-Marketing in Tilburg. Profit-Marketing is het bedrijf dat winst maakt voor uw onderneming door marketing en cross-channelmanagement. Zij heeft klanten als ING en Rabobank, maar werkt ook veel voor het MKB. De belangrijkste aandachtsgebieden van Brigitte de Leeuw zijn: Interim-management, marketing, communicatie, innovatie, designthinking, social media, coaching en trainingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: