Je bent echt hilarisch mam

slimme tante

Inspiratie

Soms komt je inspiratie uit je gewone gezinsleven. Vandaag was ik met dochterlief op stap. Nu moet je weten dat onze dochter (8 jaar) al een behoorlijk eigenzinnige tante is. Sommige mensen zeggen dat ze op haar moeder lijkt, maar in ieder geval krijg ik behoorlijk vaak een spiegel voorgehouden.

Powerpoint

Vandaag wilde ze een powerpoint maken. Gewoon voor de lol. Nu is dat al wel een tijdje geleden dat ik gewoon voor de lol een powerpoint maak, maar ok, ik dacht we gaan lekker aan de slag.

“Waar wil je het over hebben?” Vroeg ik. Over katten mam.  Zo gezegd zo gedaan. Na een uurtje lezen over katachtigen wist ze het wel. Nu de powerpoint. IJverig ging ze plaatjes en filmpjes kopiëren en plakken. Met een ongekende handigheid spiegelde ze de foto’s en plakte ze links. 15 sheets aan foto’s verder vroeg ik: “Wil je er geen tekst bij?” Vreemd keek ze me aan. Een powerpoint is toch alleen ter ondersteuning van wat je vertelt, wat moet je dan met tekst? Je bent hilarisch mam. Daar had ik dus gewoon geen antwoord op.

Teamgeest

Even later zitten we na het inkopen doen voor Sinterklaas samen aan de warme chocomel. Ze begint over haar hockeyteam. Er is een minpuntje mam in ons team. Eén van de meisjes snapt het niet zo goed. Ze speelt nooit over. Als goede moeder probeer ik uit te leggen dat iedereen tijd nodig heeft om dingen te leren. Prompt zegt ze, ja dah, als ze niet kan overspelen, dan spelen we gewoon naar haar, want scoren kan ze wel. Niet iedereen is goed in alles hoor mam, maar als iedereen nu doet waar ze goed in zijn, dan winnen we altijd. Je bent echt hilarisch mam.

Advertenties

Over Profit-Marketing
Brigitte de Leeuw is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en directeur van Profit-Marketing in Tilburg. Profit-Marketing is het bedrijf dat winst maakt voor uw onderneming door marketing en cross-channelmanagement. Zij heeft klanten als ING en Rabobank, maar werkt ook veel voor het MKB. De belangrijkste aandachtsgebieden van Brigitte de Leeuw zijn: Interim-management, marketing, communicatie, innovatie, designthinking, social media, coaching en trainingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: