Twee hele interessante bedrijven om verschillende redenen

Sao Paolo vanuit de bus

Sao Paolo vanuit de bus, photography M. Derksen

LBS Local/ Apontador

LBS Local is marktleider in Brazilië op het gebied van location based software. Dit is natuurlijk sowieso een heel interessant onderwerp en ze pakken het ook goed aan. Helaas heb ik hier de presentatie nog niet van binnen maar op www.lbslocal.com krijg je al snel een idee van het bedrijf.

Wat mij hier vooral opviel is, dat ze zo slim zijn geweest een echt inspirerende leider te hebben. Zeldzaam wanneer een CEO vanuit zijn hart spreekt. Met een gedurfde visie, sterk leiderschap en het lef om net dat stapje extra te doen zie je waar het succes vandaan komt. Ook zie je hier dat in Brazilië de mensen niet alle stappen meer doen. Ze zijn dus niet bezig met een inhaalslag, nee ze beginnen gewoon aan de voorkant van de business. Dat maakt Brazilië een land waar alles mogelijk is en ze zijn heel gedreven. Wanneer je dat dan ook in de CEO van een bedrijf voor je ziet, is dat indrukwekkend.

Movile

Hier heb in in mezelf zitten grinniken. We hadden namelijk net hiervoor een discussie gehad over het feit dat in Nederland geen grote succesvolle startups zijn, omdat we hier gewoon niet groot genoeg denken. Daar zaten we dan bij Movile. www.movile.com.br Fabricio Bloisi CEO, denkt niet klein. Zijn ambitie: groter worden dan Bill Gates. Zijn statement dringt in alles door. Hij is groot, denkt groot en acteert groot. Alleen al het feit dat hij zegt: “”Bill heeft me de hand nog niet geschud, maar dat zal gebeuren.” In plaats van: Ïk heb Bill nog niet de hand geschud. Dat zegt iets over je ambitie en je zelfbeeld. Of het terecht is weet ik nog niet, maar brutalen hebben de halve wereld en brutale mensen met geld en een goede basis komen heel ver.

Conclusie voor de ochtend was dan ook.

Geloof in je visie, jezelf en je bedrijf, denk groot en zorg voor de juiste partners. Tja dan zit je in het busje terug naar het hotel toch even voor je uit te staren.

Advertentie

Over Profit-Marketing
Brigitte de Leeuw is sinds 2008 zelfstandig ondernemer en directeur van Profit-Marketing in Tilburg. Profit-Marketing is het bedrijf dat winst maakt voor uw onderneming door marketing en cross-channelmanagement. Zij heeft klanten als ING en Rabobank, maar werkt ook veel voor het MKB. De belangrijkste aandachtsgebieden van Brigitte de Leeuw zijn: Interim-management, marketing, communicatie, innovatie, designthinking, social media, coaching en trainingen.

2 Responses to Twee hele interessante bedrijven om verschillende redenen

 1. Wat me opvalt aan je blog hierboven is dat die CEO als doel heeft “groter worden dan Bill Gates”. Is dat wel een bedrijfsambitie of eerder een persoonlijk doel van hemzelf. De persoonlijk norm is dan het voorbij gaan van een ander persoon, waar laat dat het bedrijf?

  Wat dat betreft geloof ik meer in een CEO die zichzelf ondergeschikt maakt aan het bedrijf dat hij leidt en zijn doelen ook aan dat bedrijf koppelt. Want gaat dit om de ambitieuze ondernemer of de ondernemer die ambities heeft voor zijn bedrijf en iets moois gaat neerzetten.

  • profmarketing says:

   Hoi Erik,

   In dit geval ging het echt om de persoonlijke norm van de CEO. Ik denk dat je zeker een punt hebt dat een CEO die zichzelf ondergeschikt maakt aan het bedrijf dat hij leidt. In dit geval is het zijn bedrijf en zonder zijn visie was het bedrijf er nooit gekomen. De grote vraag natuurlijk is of hij wanneer nodig zijn eigen ambitie los kan laten om het bedrijf beter, mooier neer te zetten. Het zou mooi zijn wanneer het voor hem gelijk op gaat.
   Het groot denken zorgt er nu in ieder geval voor dat het bedrijf sneller groeit en succesvol is dan wanneer hij dat niet gedaan had. Zijn succes hangt denk ik af of hij in staat is de juiste mensen met andere dromen, krachten om zich heen te verzamelen en samen te delen. Helaas was het bezoekje te kort om daar inzicht in te krijgen. Persoonlijk geloof ik dat wanneer je samen (klant en medewerker) droomt de beste onderneming weet neer te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: